szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Molnár Áron nemrég új dallal és videóval jelentkezett - az SZFE védelmében szólalt fel. A HVG interjújában azonban nem csak erről, hanem az egyetemfoglalásról és a tiltakozás esetleges kimeneteleiről is beszélt.

Júniusban az SZFE diákjai felkeresték a noÁr néven közösséget építő Molnár Áront, hogy írjon dalt az intézmény védelmében. A színész – aki egyébként maga is az SZFE-n végzett – végigkísérte a nyár folyamán magára találó diákságot, és állítja, ezt a szembenállást nem ők fogják elunni.

A videóról mi is írtunk, a színész azonban elmesélte a HVG-nek, hogy az egyetem üresnek látszik benne, mindez azért, mert ha a hatalom eléri a célját, akkor

hiába lesznek a falak közt emberek, az intézmény kiürül. Nem lesz benne se lélek, se szív, se vágy az alkotásra. Olyan környezetet alakítanak majd ki, amelyben a kritikus gondolkodás helyett a hűséget és a hallgatást várják el, és egyedül ez a két szempont fog dönteni a művészi érvényesülésről.

A másik oldalról ez azonban már régen nem csak az oktatásról szólnak. "A valódi félelmeik már nem a tanulmányi előmenetelről szólnak, hanem az egyetemükről".

A teljes interjút a HVG e heti számában, illetve a hvg360-on olvashatjátok el. 

Nyílt levélben tiltakoznak az ELTE diákjai saját egyetemük közleménye ellen

Az ELTE Hallgatói Önkormányzata a napokban kiadott egy közleményt a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel kapcsolatban, a hallgatók ezzel kapcsolatban adták ki nyílt levelüket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!