szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ELTE Hallgatói Önkormányzata a napokban kiadott egy közleményt a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel kapcsolatban, a hallgatók ezzel kapcsolatban adták ki nyílt levelüket.

Mi, az Eötvös Loránd Tudományegyetem alulírott hallgatói ezúton szeretnék kifejezni tiltakozásunkat Hallgatói Önkormányzatunk napokban megjelent közleményének  bizonyos pontjaival szemben

- írják. Szerintük a Színház- és Filmművészeti Egyetem helyzetével foglalkozó dokumentumban az ELTE HÖK több esetben is valótlanságot állít, és érthetetlen okokból tárgyalást sürget egy olyan partnerrel, amelyet az SZFE HÖK illegitimnek tekint, és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Magyar Rektori Konferencia meghívásának elfogadását szorgalmazza.

Hangsúlyozzák, szerintük az ELTE HÖK nyilatkozata elfogadhatatlan és káros ezért követelik annak helyreigazítását.

A hallgatók levelükben azt írják, az "ELTE HÖK állításával ellentétben a modellváltó egyetemek többségében nem történt semmiféle érdeminek nevezhető konzultáció a hallgatói közösségekkel, párbeszéd helyett mindössze tájékoztató jellegű frontális kommunikáció tapasztalható. Az sem igaz, hogy a modellváltásokat levezénylő minisztérium akár csak egyszer is figyelembe vette volna az universitas eszméjét."

A levelet eddig több mint százan alá is írták. A diákok a szolidaritás kötelékeinek kommunikációs összegubancolása helyett az összefogás megerősítését indítványozzák.

Eltűntek az SZFE-vel szolidaritást vállaló feliratok az ELTE jogi karáról

Újabb egyetemi épületre kerültek piros-fehér szalagok, amiket végül a vezetés leszedetett.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!