szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus-járvány miatt valamennyi könyvtárat bezártak, azonban a veszélyhelyzet véget ért. Így a legtöbb könyvtár megkezdhette az újranyitás előkészületeit, és bár még mindig oda kell figyelni a biztonsági szabályokra, hamarosan a legtöbb megnyitja kapuit az olvasóknak.

Különböző tervekkel álltak elő a hazai könyvtárak, hogy miként és milyen tempóban nyissák meg újra az épületeiket.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 3 ütemben fogja újranyitni az épületeit. Első körben: július 1-jén nyílik meg a Szabó Ervin téri Központi Könyvtár 14 másikkal együtt. A második ütem július 22-re van időzítve, amikor újabb 15 helyszínen oldják fel a látogatási tilalmat, végül pedig augusztus 12-én nyit ki az összes többi könyvtáruk. Az ütemtervet és a részletes nyitvatartási időpontokat megtalálhatjátok a honlapjukon.

Az Országos Széchényi Könyvtár már június 16-ától várja az olvasókat, keddtől péntekig 10 és 17 óra közötti nyitvatartással. Egyelőre még csak a törzsgyűjteményi olvasóterem lesz látogatható, a különgyűjteményi olvasótermekre még várni kell. A könyvtárban egyszerre maximum 50 fő tartózkodhat, és nekik tartani kell a másfél méter távolságot, illetve maszk viselése is kötelező mindenkinek. Ami fontos, hogy létszámkorlátozás miatt előzetesen helyet kell foglalnotok, hogyha könyvtárlátogatásra készültök. A további szabályozásra vonatkozó részleteket ide kattintva tudjátok megnézni.

A KSH Könyvtár is szintén június 16-án megnyitotta kapuit, bár a szolgáltatásokat korlátozva tudjátok elérni csak. A könyvtár hétfőtől csütörtökig 9-12 óráig és 15-18 óráig látogatható, pénteken zárva tart. Ha érdekel, milyen szolgáltatások érhetők el és milyen formában a honlapjukon részletesebb tájékoztatást találtok róla.

Június 17-től látogatható az Országos Idegennyelvű Könyvtár minden hétköznap 10-17 óráig. A szolgáltatások, mint a többi esetében is, szintén korlátozva vannak valamennyire, például a kölcsönzés kizárólag félretételi kérés alapján fog működni. Erről részletesebben itt találtok információkat.

 

Tüntetést szerveznek a Színművészeti Egyetem hallgatói vasárnapra

Ne szavazd meg! - #freeSzFE címmel szerveznek megmozdulást a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!