szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

150 és 180 ezer forint közötti kiadással kell számolniuk azoknak, akik B kategóriás jogosítványt szereznének. Mutatjuk a 2019-es árakat.

Több autósiskola tanfolyamdíjait néztük át, ezekből kiderül, hogy az elméleti képzés 15 és 30 ezer forint között mozog, míg a KRESZ-vizsga díja országszerte 4600 forint.

A gyakorlati órák díja 3500-5000 forint között mozog – a díjszabás egyébként attól is függ, hogy milyen időpontban szeretnétek gyakorolni a vezetést, a hétvégi és a késő délutáni órák általában drágábbak, a minimális óraszám pedig huszonkilenc. A forgalmi vizsga díja 11 ezer forint. Vagyis 150 és 200 ezer forint közötti összeggel számolhattok, bár több autósiskola engedélyezi a részletfizetést.

Az elsősegély-tanfolyam díja 5 és 12 ezer forint körül mozog (de bővített tanfolyamokra is lehet jelentkezni, ezekért valamivel többet kell fizetni), míg a vizsgadíj 8200 forint. Plusz költséget jelent még az orvosi vizsgálat.

Fontos, hogy a 20 évnél fiatalabbak a sikeresen teljesített KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját visszaigényelhetik az államtól, maximum 25 ezer forintot kaphatnak vissza. Erről bővebb infót itt találtok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!