szerző:
Eduline

Az elmúlt évek folyamatos visszaesése után idén látványosan nőtt a jogász képzés jelentkezők száma. Sőt, sokan hajlandók fizetős képzésben is részt venni azért, hogy jogi diplomát szerezzenek

Nem csak a most felvételizőknél figyelhető meg ez a tendencia, az ELTE Jogi Továbbképző Intézete arról számolt be, hogy ebben az évben nagyobb érdeklődés volt a szakjogász képzéseik iránt is. Megfigyelhető, hogy a szakemberek számára egyre fontosabb hogy egy-egy speciális területen további szakképzettséget szerezzenek meg.

Az Intézet szélesebb körben biztosítja a nem jogász felsőfokú végzettségű szakemberek számára is a jogi szaktudást. Többek közt mérnökök, orvosok, informatikusok, természettudományi, egészségügyi, gazdasági és környezetvédelmi szakemberek is megszerezhetik azokat a speciális jogi ismereteket, melyek lehetővé teszik szakmai alapfeladataik, munkakörük színvonalasabb ellátását valamint karrierjük továbbépítését.

Továbbá Magyarországon először angol nyelvű Európai üzleti szakjogász posztgraduális képzést is indítanak szeptemberben. Dr. Király Miklós, az egyetem dékánja az eduline.hu –nak elmondta: „a világ számos országában vannak már angol nyelvű képzések. Előbb utóbb hátrányos helyzetbe kerülünk, ha csak egyirányú mozgás tapasztalható, vagyis csak innen mennek külföldre hallgatók. Európában több száz ilyen képzés van, Magyarországon ez lesz az első.  Így ezentúl nem kell külföldre elmenni egy magyar jogásznak ahhoz, hogy angol nyelvű képzésben vehessen részt.”

A képzésekre 2009. augusztus 25-ig lehet jelentkezni.

Bővebb információt: www.eltejti.hu