szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már csak kettőt kell aludni, és a magyar vizsgákkal elkezdődik az idei érettségi szezon. Most megnézhetitek, hogy a százalékos eredményeitek milyen érdemjegyeknek felelnek meg középszinten és emelt szinten.

A kettes alsó határa mindkét szinten 25 százalék, amit elvileg úgy kellene elérnetek, hogy a szóbelin és az írásbelin is -, ha a tárgy több vizsgarészből áll (pl. nyelvi érettségi), akkor minden részen - legalább 12-12 százalékot szereztek. Ez viszont a koronavírus miatt idén is változott, hiszen alapvetően csak írásbeli érettségiket tartanak - a kivételekről itt olvashattok részletesen. Azonban ha az írásbelin nem éritek el a 25 százalékot, de a 12 százalékot igen, javíthattok szóban és a két eredmény összege alapján kapjátok meg a végső jegyet.

Azt, hogy középszinten a különböző százalékok milyen osztályzatnak felelnek meg, ebben a táblázatban nézhetitek meg:

Középszintű érettségi
80-100% jeles (5)
60-79% jó (4)
40-59% közepes (3)
25-39% elégséges (2)
0-24% elégtelen (1)

Emelt szinten teljesen más százalékok tartoznak egy-egy osztályzathoz - kivéve a ketteshez szükséges minimumot. Ezeket itt nézhetitek meg:

Emelet szintű érettségi
60-100% jeles (5)
47-59% jó (4)
33-46% közepes (3)
25-32% elégséges (2)
0-24% elégtelen (1)

Arról, hány pontot érhettek el a főtárgyakból közép- és emelt szinten, itt olvashattok. A 2021-es érettségivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.