szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén felvételiztek? Kíváncsiak vagytok, hogy mikor derül ki, felvettek-e benneteket a megjelölt egyetemre vagy főiskolára? Ezt a dátumot már most érdemes megjegyeznetek.

A 2020-as felsőoktatási felvételin július 23-án húzzák a ponthatárokat: ekkor derül ki, hogy bekerültök-e valamelyik, a jelentkezési lapon megjelölt egyetemi vagy főiskolai képzésre.

De addig még rengeteg fontos határidőt kell észben tartanotok. Leghamarabb – február 15-ig – a felvételi jelentkezést kell leadnotok az E-felvételin keresztül. Az érettségi vizsgaszabályzatban meghatározott határidő szerint szintén február 15-ig kellene jelentkeznetek az érettségikre. Azonban február 15. 2020-ban szombati napra esik, így a jelentkezési határidő 2020. február 17-e hétfő.

Ha idén felvételiztek, itt megtaláljátok az összes fontos dátumot, amire a következő pár hónapban figyelnetek kell.

A 2020-as egyetemi, főiskolai felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket.

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal az idei érettségi vizsgák jelentkezési lapját

Elérhető a 2019/2020. tanév május-júniusi vizsgaidőszak érettségi vizsgáinak jelentkezési lapja. Jelentkezési szabályok, útmutató és határidő egy helyen.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.