szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramra olyanok jelentkezhetnek, akik külföldi egyetemen szeretnének tovább tanulni. A támogatás a felvételi vizsgát és a kiutazás költségeit fedezi. A határidő december 22.

A Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramra olyanok jelentkezhetnek, akik a pályázati kiírásban megjelölt 66 külföldi egyetem egyikére, alap- vagy mesterszakra szeretnének felvételizni, és 17-23 év közöttiek. A támogatás a felvételi vizsgára való kiutazás, biztosítás, szállás, ott-tartózkodás és a felvételi vizsga költségét fedezi. Európán belül legfeljebb két napra kérhető szállás- és megélhetési költség, más ország esetében legfeljebb három napra.

Az Európai Unión belüli egyetemekre történő jelentkezés esetén legfeljebb 200 ezer forintot kaphattok, az Egyesült Királyságba 400 ezer forintos támogatást, távolabbi országokba történő jelentkezés esetén - mint például az Amerikai Egyesült Államok - 600 ezer forintot, Ausztráliába pedig 700 ezer forintot nyerhettek el. Az ösztöndíj keretösszege 18 millió forint.    

Egy jelentkező három felvételi eljárásra adhat be pályázatot, a vizsgának pedig 2019. december 1. és 2020. március 31. között kell történnie. A pályázatról itt olvashattok részletesen.

Külföldi továbbtanulás: dátumok és hasznos információk a jelentkezéshez

Ha külföldi egyetemre szeretnétek jelentkezni, érdemes több hetet szánni a szükséges dokumentumok összeállítására, a legtöbb egyetem ugyanis motivációs levelet és ajánlásokat is kér a felvételizőktől. A népszerű célországok közül a legkorábbi jelentkezési határidő január 15. Összegyűjtöttük a dátumokat és a jellemző dokumentumokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.