szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

"Az angol középszint idén tényleg barátira sikeredett" - mondta el az Eduline-nak egy érettségiző. Ezt gondolják a diákok a mai angol írásbeliről.

Angolérettségi: az összes feladatlap és megoldás egy helyen

A középszintű angolérettségi 180 perces és négy részből áll. Az első részben az olvasott szövegértésre 60 percet, a nyelvhelyességre pedig 30 percet kaptak a diákok. Ezt egy 15 perces szünet követte. A vizsga második részében 30 perc volt a hallott szöveg értésére, 60 pedig az íráskészségre.

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldását itt, az emelt szintű írásbeli megoldását pedig itt nézhetitek meg.

"Én is ma érettségiztem angolból, kezdetben kicsit tartottam tőle, mert nem mondanám magam perfect angolosnak, de miután kijöttem a teremből arra jutottam, hogy a próbaérettségi sokkal nehezebb volt. A listeningre kifejezetten büszke vagyok, mivel ott 1 szó kivételével mindent hallottam. Jók voltak a levél témák is, de sajnos a hosszú levélnél kifutottam az időből, viszont bízok benne, hogy a tanár azt hiszi majd, hogy az a fél mondat a lezárás és nem sokat veszítek rajta. Nagyon barátságos volt a feladatsor, bízok a 4-es 5-ösben" - írta egy olvasónk a mai vizsgáról.

Én nem vagyok olyan profi angolos, a négy szövegértési feladat közül az egyiket nem is érettem annyira" - mondta el az Eduline-nak egy vizsgázó. "A nyelvtannal nem volt problémám, ezzel szemben a hallott szöveg értése anniyra nem volt jó. Végül a levelekkel is elégedett voltam" - tette hozzá az érettségiző.

"Az angol középszint idén tényleg barátira sikeredett. Voltak egészen megoldható feladatok, de persze volt egy-két rész, amit többször is át kellett gondolni" - írta egy másik vizsgázó. 

2019-es angolérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.