szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha idén érettségiztek, ezek az ingyenes alkalmazások sokat segíthetnek a felkészülésben. Most három olyan appot ajánlunk nektek, amivel az angolérettségire gyakorolhattok.

Angol érettségi

©

Ebben az alkalmazásban kiválaszthatjátok, hogy az angol érettségi melyik részére szeretnétek készülni. Külön-külön feladatlapokat kérhettek az olvasott szövegértés, a nyelvhelyesség és a hallott szöveg gyakorlásához. Ezen kívül vegyes feladatsorok kitöltésére is van lehetőségetek, ami az érettségihez hasonlóan tíz feladatból áll – négy olvasott szövegértésből, és három-három nyelvhelyességből, illetve hallott szövegértésből. A kombinált feladatlapok eredményeit az alkalmazás az érettségi pontozási rendszere szerint számolja – az olvasás és a hallott szövegértés 33-33 pontnak, míg a nyelvhelyességi rész 18 pontnak felel meg. Az app itt is külön statisztikákákat készít a különböző vizsgarészek eredményeiről. Itt kipróbálhatjátok.

Angol nyelvtan

Az Angol Nyelvtan alkalmazás azok számára készült, akik angolul tanulnak kortól, céltól függetlenül. Az app igyekszik minél több olyan feladatot és témakört megismertetni a használókkal, amik sok fejtörést, vagy problémát jelentenek.

Minden nyelvtani egységet olyan példamondatok s feladatok követnek, amikkel könnyebb értelmezhetitek azokat. Az alkalmazás megközelítőleg 600 példamondatot tartalmaz.

Nyárra tervezitek a nyelvvizsgát? Ezzel a könyvsorozattal önállóan készülhettek akár a felsőfokig

A közeljövőben tervezitek a felsőfokú angol nyelvvizsgát? Esetleg újrakezdenétek az angolt az évekkel ezelőtt abbahagyott szinten? Itt egy remek könyvsorozat, amivel akár önállóan is felkészülhettek a nyelvvizsgára.

Angol Vizsga

Az Angol Vizsga - elöljárószók, kifejezések teszt egy egyszerű és könnyen használható app, ami segíthet megtanulni és gyakorolni az elöljárószók és a legfontosabb angol kifejezések használatát.
Akár most kezdtétek, akár évekkel ezelőtt, az alkalmazással felkészülhettek közép- és emelt szitű érettségire is. De ha a nyelvvizsgát tervezitek, ahhoz is jól jöhet, hiszen az angol alapfokú vagy angol középfokú vizsgára készülőknek is segíthet. Már az is nagy segítség lehet, ha napi 5 percet töltötök gyakorlással.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!