szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A közeljövőben tervezitek a felsőfokú angol nyelvvizsgát? Esetleg újrakezdenétek az angolt az évekkel ezelőtt abbahagyott szinten? Itt egy remek könyvsorozat, amivel akár önállóan is felkészülhettek a nyelvvizsgára.

Ha tervezitek, hogy hamarosan közép- vagy felsőfokon nyelvvizsgáztok, de szükségetek lenne még egy kis gyakorlásra, akkor nem csak az nyelviskolák felkészítői és az online tanfolyamok közül válogathattok. Az önálló tanuláshoz könyvsorozatokat és munkafüzeteket is találhattok.

Az English for everyone is egy ilyen önálló tanulásra tervezett angolnyelv-oktató kurzus, amely papír alapon és online hanganyaggal segíti a felkészülést. A nyelvtan és szókincs mellett így a kiejtést és a hallásértést is gyakorolhatjátok, hasonlóan a nyelvvizsga-felkészítőkhöz. Ez a sorozat kapóra jöhet, ha úgy érzitek, csak egy kis ismétlésre van szükségetek és szeretnétek feleleveníteni a korábban már megtanult dolgokat. Ezekben a könyvekben, szintekre bontva újra átvehetitek a fontosabb nyelvtani szerkezeteket és igeidőket, ezen felül feladatokkal is tesztelhetitek magatokat.

English for everyone

Az English for everyone könyvsorozat kiváló választás lehet az angoltanulás elkezdésére, kiegészítésére és mélyítésére is. A nyelvkönyvek lefedik az A1-C1 szinten elvárt nyelvtani, beszédértési és szókincsanyagot. A vizualitásra épülő tankönyv pedig segíti a szavak és a nyelvtan hatékony elsajátítását.

A beszédkészséget és a szövegértést segítő ingyenes online hanganyag is elérhető a sorozatból. 

A sorozatnak már nem csak kezdő szinten, hanem középhaladó és haladó szinten is vannak tankönyvei és munkafüzetei is, amik a középfokú (B1- alsó B2) és felsőfokú (felső B2- C1) szinten készítenek fel a akár a nyelvvizsgára is.

A tankönyvekben a képes nyelvtani magyarázatok minden szinten segítenek az összetett nyelvtani szerkezeteket megoldani, a rövid modulok és leckék pedig kifejezetten az önálló tanulásra építenek, hiszen ezekkel a saját tempótokban haladhattok. A munkafüzet több száz feladatot és gyakorlatot tartalmaz, a hozzájuk kapcsolódó hanganyaggal és a tankönyvben átvett témákkal, szókinccsel és nyelvtani szerkezetekkel. Így nem csak ismételhettek és gyakorolhattok, hanem egyes témák után a tudásotokat is tesztelhetitek.

Kiknek ajánljuk?

©

A középhaladóknak szánt és a haladóknak szánt könyveket azoknak ajánljuk, akik már magabiztosan használják az angolt, de szeretnék fejleszteni a szókincsüket, a nyelvtani tudásukat és a beszédkészségüket. A kurzus a Közös Európai Referenciakeret (KER) ajánlását követi.

Önállóan kezdenétek a nyelvvizsga-felkészülést? Remek könyvet ajánlunk

Lecsúsztatok a diplomamentő programról vagy csak felelevenítenétek a középiskolában tanultakat? Esetleg most kezdenétek el angolul tanulni? Itt egy remek könyv, amivel felkészülhettek a nyelvvizsgára.

Önálló nyelvtanulás?

Mielőtt belekezdenétek, fontos, hogy tudjátok, mennyire személyfüggő, hogy ki mennyire szereti megtervezni a saját dolgait, de egy önállóan feldolgozható tankönyv esetében - amelynél nincs időbeli korlát - érdemes felállítani valamilyen ütemtervet.

Az első egy-két lecke után nagyjából már lehet látni, körülbelül mennyi idő kell a teljes tanfolyam elvégzéséhez - a végzés időpontját is érdemes meghatározni, emellett fix napokat és időpontokat kinevezni az online tanulásra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!