szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megjelent a felvételi tájékoztató kiegészítése: a változások miatt érdemes újra áttanulmányozni a jelentkezési szabályokat, a meghirdetett szakok listáját.

Különböző okok miatt vannak olyan szakok, amelyeket decemberben még nem hirdettek meg a felsőoktatási intézmények, most viszont már megtalálhatók a szaklustában. Az új meghirdetéseket és az egyéb korrekciókat, törléseket 2019. január 31-ével beépítették a felvételi tájékoztató szövegébe - írja a Felvi. 

De pontosan mi változott?

Kiegészítették az arra vonatkozó szabályokat, kik kaphatnak 40 többletpontot gyermekgondozásért. Erről bővebben itt olvashattok.

Illetve kiegészítették a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanuló honvédtisztjelölti jogviszony egyes szabályait is. A kiegészítés alapján a honvéd tisztjelölteknek az ösztöndíjszerződés megkötésével vállalniuk kell, hogy hivatásos állományba vételüket követően, legalább a honvédtiszti alapképzés kétszeresének megfelelő időtartamban a honvédelmi szervezetnél szolgálatot teljesítenek. A honvédelmi szervezet azt vállalja, hogy a honvéd tisztjelölt honvédtiszti tanulmányait támogatja, ezek befejezését követően hivatásos állományba veszi, és megfelelő szolgálati beosztásban foglalkoztatja.

Új jelentkezési lehetőségeket is hirdettek. Ezekről bővebben itt olvashattok, a második oldaltól kezdve:

null

null

Illeve változott pár vizsga időpontja és több új specializációt hirdettek meg, valamint párat töröltek is. Tehát a változások miatt érdemes újra áttanulmányoznotok a jelentkezési szabályokat, meghirdetéseket.

Megjelent a felvételi tájékoztató kiegészítése - itt vannak a változások

Megjelent a felvételi tájékoztató kiegészítése. A változások miatt érdemes újra áttanulmányoznotok a jelentkezési szabályokat, meghirdetéseket, ha korábban már megnéztétek azokat.