szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megjelent a felvételi tájékoztató kiegészítése. A változások miatt érdemes újra áttanulmányoznotok a jelentkezési szabályokat, meghirdetéseket, ha korábban már megnéztétek azokat.

Különböző okok miatt vannak olyan szakok, amelyeket decemberben még nem hirdettek meg a felsőoktatási intézmények, most viszont megjelennek. Az új meghirdetések, és az egyéb korrekciók, törlések 2019. január 31-ével beépültek a felvételi tájékoztató szövegébe - írja a Felvi.

Van, ami nem változott

Legkésőbb 2019. február 15-én éjfélig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Szintén eddig kell befizetni a megjelölt jelentkezési helyek alapján számított kiegészítő díjat átutalással, vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával.

2019. február 20-ig kell mindenkinek hitelesítenie a jelentkezését ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával.

Emelt szintű érettségi 45% alatt - így is bekerülhetek a kiválasztott szakra?

Mi történik, ha a választott szakotokon kötelező az emelt szintű érettségi, de nem éritek el a 45%-ot? Ilyenkor is sikeres az érettségi? Fontos kérdésre válaszolunk.