Kvíz Eduline

Kétperces kvíz: mennyit tudtok a magyar nyelvről?

Elolvasom

A héten ünnepeltük a magyar nyelv napját, ugyanis november 13-án fogadták el a magyar nyelvet államnyelvvé tévő törvényt. De melyik évben? Próbáljátok ki, tudtok-e válaszolni erre és más, a magyar nyelvvel kapcsolatos kérdésekre.

Nyelvtanulás Eduline

„Attól, hogy valaki tud magyarul, még nem fogja tudni, hogyan tanítsa meg azt”

Elolvasom

„A magyar nyelv tanítása az előző évtizedek erőfeszítéseinek köszönhetően elindult a professzionálódás útján” - mondta Bencze Norbert az Eduline-nak, aki magyar mint idegen nyelv tanárként magyar nyelvet tanít külföldi diákoknak, emellett pedig alkalmazott nyelvész is. Azonban fény derült arra is, hogy ez a folyamat, nem kifejezetten jelent egyenes utat, sőt vannak komoly akadályok és lemaradások is.

Közoktatás Unyatyinszki György

Iskola a kerítésen innen: csikorog a menekültek integrációja

Elolvasom

A Than Károly Ökoiskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola abban a tekintetben kiemelkedő a magyar oktatási intézmények közül,hogy az ENSZ partnerintézményeként részt vesz a fiatalkorú menekültek és a felnőttek oktatásában is. Az intézmény mindent megtesz azért, hogy minél több lehetőséget teremtsen a menekült diákok számára, ám a rendszerszinten betartatlan magyar jogszabályok és az állami ösztönzők hiánya olyan első generációs betelepülőket eredményezhet, akiknek később a nyugaton tapasztaltakhoz hasonló szociális és társadalmi problémákkal kell szembenézniük.

1 2 3