Közoktatás Szabó Fruzsina

Négyszáz lelkes nógrádi faluban nyit „zöld iskolát” a Budapest School

Elolvasom

Budapesttől 80 kilométerre, a Cserhát egyik kistelepülésén indul szeptemberben a Budapest School legújabb iskolája, ahol a tanterem az erdő, a kert és a mező lesz. A 6-13 éves diákok tangazdaságot terveznek és építenek majd, erdővédelmi akciókat szerveznek, gyógynövényeket és gombafajtákat tanulmányoznak, eközben pedig – ígérik az alapítók – szinte észrevétlenül azt is megtanulják, amit az állami tanterv előír.

Közoktatás Tóth Alexandra

Hiába van tandíj és többfordulós felvételi, egyre többen jelentkeznek a budapesti magániskolákba

Elolvasom

Többszörös túljelentkezéssel, havi 100-200 ezer forint körüli tandíjjal és többkörös felvételivel kell számolniuk azoknak a szülőknek, akik az állami általános iskolák helyett valamelyik budapesti magániskolába szeretnék beíratni a gyerekeiket. Mégis egyre többen döntenek így – nem véletlen, hogy az elmúlt két-három évben több ilyen intézmény kezdte meg működését Budapesten és környékén.

Közoktatás Szabó Fruzsina

„Nálunk nem lesznek egységes, frontális foglalkozások” - indul az AKG általános iskolája

Elolvasom

Nem lesznek tantárgyak, helyette kompetenciaterületeket határoznak meg, a napirendet pedig nem az óra-szünet-csengő háromszögre fűzik majd fel – mondta az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) szeptemberben induló általános iskolájáról Niedermüller Anna, a projekt felelőse. Hogyan értékelik majd a diákokat, és miért lesz „majdnemiskola” az „AKG általános”?

Közoktatás Eduline

Ebben a svájci luxusiskolában tanulnak a világ leggazdagabb gyerekei

Elolvasom

A svájci bentlakásos iskolák legendásak, mindig is ezekben a méregdrága intézményekben taníttatták gyermekeiket a leggazdagabb európai családok, de érkeztek (és a mai napig érkeznek) tehetős diákok Észak-Amerikából, közel-keleti, ázsiai és afrikai országokból is. A legdrágább svájci luxusiskola az idén 137. tanévét megkezdő Le Rosey.

Felnőttképzés Eduline

11 milliós tandíj, luxuskörülmények: ebben a méregdrága magániskolában tanul ősztől Trump fia

Elolvasom

Ugyan Donald Trump a beiktatása után beköltözött a Fehér Házba - megcáfolva ezzel a korábbi pletykákat -, családja nem követte őt, az elnök és felesége nem szerették volna 11 éves fiukat, Barront tanév közben kivenni az addigi iskolájából. Így most, idén ősztől kerül az elnöki fiú új városba és új iskolába.

1 2 3