szerző:
Eduline

Mennyit kell fizetni Magyarország legdrágább iskoláiban évente? Mekkora a legnagyobb tandíj? Mutatjuk a három legdrágább iskolát.

Magyarországon a nemzetközi iskolákban kérik el a legtöbb pénzt a szülőktől. De nem néhány százezer forintról van szók, hanem milliókról.

Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola

A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola (American International School of Budapest) talán a legdrágább intézmény az országban. A Nagykovácsiban található iskolát eredetileg az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége hozta létre a követségi dolgozók gyerekei számára. A tanulók több mint fele amerikai, 18 %-uk kanadai, 13 %-uk brit, a másik 13 % pedig egyéb országból származik.

Évente közel 6,5 millió forintnak megfelelő tandíjjal kell számolnia az ide járóknak. Ezen felül a beiratkozás évében még több mint egymillió forintnak megfelelő beiratkozási- és épülethasználati díjat is kell fizetni.

British International School

Az óbudai British International School iskolapadjaiban több mint 70 különböző nemzetiségű gyerek tanul egészen 3 éves kortól 18-ig. A tandíjak évfolyamonként csoportosítva vannak. Például a középiskola utolsó két évében a tandíj itt is 6 millió forint felett van. De legalább az első éves regisztrációk esetében nem milliós, hanem százezres nagyságrendű összeget kell pluszban fizetni.

Greater Grace International School

A XII. kerületben található a Greater Grace International Schoolban szintén nem csak középiskolai képzés folyik, már egészen óvodás kortól foglalkoznak a gyerekekkel. A 9-10. évfolyamosok tandíja évi 3 890 ezer forint, az utolsó két évben tanulóké pedig 3 985 ezer forint, vagyis mintegy 4 milló forintos tandíjakról van szó középiskola esetében. A regisztráció pedig 350 ezer forint összesen.

Hatalmas, futurisztikus iskola épül Debrecenben, jövőre indul a tanítás

Döntött a Pallagon felépülő nemzetközi iskola igazgatójáról a debreceni közgyűlés, amely hivatalosan is megalapította az intézményt. Jövő szeptemberben kezdődhet az oktatás a Debreceni Nemzetközi Iskolában, amit már építenek Pallagon. Az oktatás felmenő rendszerben indul majd, pár éven belül akár 500 diák is járhat majd oda - írja a Dehír.