Pályakezdés Csik Veronika

Bruttó 700 ezer forintot is lehet keresni kezdő informatikusként, mégis kevesen jutnak el a diplomáig

Elolvasom

Évről évre sokan választják az informatikai képzéseket, a friss statisztikák szerint ugyanis már egy alapszakos diplomával is ezen a területen lehet a legjobban keresni. Hány hónap alatt találhattok állást, és milyenek a kezdő fizetések? Milyen árnyoldalai vannak az IT-képzéseknek? Leástunk a diplomáspálya-követési rendszer adatainak legmélyére.

Érettségi-felvételi Csik Veronika

Kreditek, tanegységek és szakmai gyakorlat: ez vár rátok szeptembertől az egyetemen

Elolvasom

Új cikksorozatunkban megnézzük, a legnépszerűbb képzéseken milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, vagy éppen milyen nyelvvizsgát kell majd bemutatnotok a diplomához. A második részben a top10-es lista második felét hoztuk el - ezt tanulhatjátok szeptembertől nemzetközi gazdálkodáson, pénzügy és számvitelen, programtervező informatikus képzésen, kommunikáció- és médiatudomány vagy gazdaságinformatikus szakon.

Érettségi-felvételi Csik Veronika

Több tízezer jelentkezőt érint: ezt tanulhatjátok ősztől a legnépszerűbb képzéseken

Elolvasom

Új cikksorozatunkban megnézzük, a legnépszerűbb képzéseken milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, vagy éppen milyen nyelvvizsgát kell majd bemutatnotok a diplomához. Az első részben az öt legnépszerűbb alapszakot vettük elő - ezt tanulhatjátok ősztől gazdálkodási és menedzsmenten, kereskedelem és marketingen, pszichológián, ápolás és betegellátáson vagy mérnökinformatikus képzésen.

Érettségi-felvételi Eduline

Ezt tanulják a hallgatók a legnépszerűbb képzéseken - itt vannak a részletek

Elolvasom

Milyen képzésekre szeretne bekerülni a legtöbb felvételiző és mit tanulnak a top szakokon? Új cikksorozatunkban megnézzük, a legnépszerűbb képzéseken milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, és hogy milyen végzettséget nyújtanak a frissdiplomásoknak. Itt a 2019-es év utolsó dobogósa, a mérnökinformatikus alapszak.

Érettségi-felvételi Eduline

Mit tanulhattok a három legnépszerűbb alapszakon?

Elolvasom

Tavaly a jelentkezések száma alapján a legnépszerűbb szakok sorrendben a gazdálkodási és menedzsment, az óvodapedagógus és a mérnökinformatikus. Ezekre tavaly összesen több mint tízezren jelentkeztek első helyen. Megnéztük, mi vár azokra, akik a népszerű szakok egyikét választják, és felvételt is nyernek.

Érettségi-felvételi Eduline

Ezekre a szakokra nehéz lesz bekerülni: ilyenek lesznek a 2014-es ponthatárok?

Elolvasom

Tizenegyezerrel több diák felvételizik az idén állami ösztöndíjas képzésre, mint egy évvel korábban. A legnépszerűbb alapszakra, gazdálkodás és menedzsmentre hétezren, gépészmérnökire, kereskedelem és marketingre, valamint turizmus-vendéglátásra ötezernél is többen jelentkeztek. Itt vannak a tavalyi ponthatárok, aki ezt megugorja, jó eséllyel az idén is bejuthat állami helyre.

Közoktatás Edupress

Többen felvételiznek idén a februári képzésekre

Elolvasom

A 2009 februárjában induló képzésekre történő jelentkezési statisztikák azt mutatják, hogy a tavalyi adatokhoz képest lényegesen többen adták be felvételi kérelmüket, elsősorban az idősebb korosztályból, a legtöbben levelező tagozatra, ennek megfelelően sokan költségtérítéses formában, mesterképzésre - derült ki a felvi.hu oldalon közzétett statisztikai vizsgálatból.