Közoktatás Eduline

Ördögi körben a roma diákok

Elolvasom

Ördögi kört idézhet elő a romák számára a megfelelő oktatás hiánya, mert munkanélküliséghez, szegénységhez, rossz lakhatáshoz, gyenge egészségügyi körülményekhez vezethet - állapították meg az Európai Bizottság illetékesei egy hétfőn Brüsszelben rendezett romaügyi konferencián.

Közoktatás Edupress

Szemléletváltás kell a tanári hivatásban - konferenciát rendezett a Tempus

Elolvasom

A tanárok növekvő felelősségéről, a folyamatos továbbképzés szükségességéről, a digitális eszközök tanításban való alkalmazásának időszerűségéről és az ehhez szükséges paradigmaváltásról tárgyaltak többek között a Tempus Közalapítvány december 9-i konferenciájának résztvevői olyan pedagógusok közreműködésével, akik az európai uniós Egész életen át tartó tanulás program támogatásával aktív részesei voltak különböző mobilitási programoknak és nemzetközi együttműködéseknek.

Közoktatás Edupress

A II. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát rendezik

Elolvasom

Másodszor léphetnek színre a középiskolás korosztály kis kutatói az egyetemi katedrán: a tavaly országos szinten is nagy sikert kiváltó megmérettetés, a II. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencia az idén november 7-8-án várja őket a Miskolci Egyetemen. A diákkonferencia felhívása nagy érdeklődést váltott ki: az ország szinte minden régiójából - Pécstől Kiskunhalasig, Szolnoktól Encsig -, különböző típusú középiskolákból összesen 53 diák jelentkezett.

1 2