Felsőoktatás Eduline

Öt egyetemista, akivel mindenki találkozik elsőévesként

Elolvasom

Már csak két-három hét, és kezdődik a regisztrációs hét az egyetemeken és főiskolákon - nagy összegben mernénk fogadni arra, hogy találkoztok majd egy-két fura figurával a koliban vagy a tanszéki folyosón. A BuzzFeed utánajárt, kik a legfurcsább csoporttársak. Ebből szemezgetünk.

Felsőoktatás Eduline

Tizenöt dolog, ami gólyaként menőnek tűnik

Elolvasom

Gólyaként elárasztjátok a campus zöld területeit, hogy zenélgessetek, mindenkit bejelöltök Facebookon, ráadásul az összes pénzeteket elköltitek teljesen felesleges tankönyvekre. Íme pár klasszikus lépés, ami menőnek vagy hasznosnak tűnik az első félévben, de soha többé nem ismétlitek meg.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Hol lehet 600 forintért ebédelni? Második rész

Elolvasom

Vészesen fogy az e heti zsebpénz? Túl keveset fizet a diákmunka? Új cikksorozatunkban azokról a helyekről olvashattok, ahol elfogadható áron ebédelhettek, és főtt ételek közül válogathattok. Második rész: továbbra is az ELTE BTK-ELTE ÁJK-Corvinus háromszögben barangolunk.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Hol lehet 600 forintért ebédelni?

Elolvasom

Vészesen fogy az e heti zsebpénz? Túl keveset fizet a diákmunka? Új cikksorozatunkban azokról a helyekről olvashattok, ahol elfogadható áron ebédelhettek, és főtt ételek közül válogathattok. Első rész: az ELTE BTK-ELTE ÁJK-Corvinus háromszögben jártunk.

Felsőoktatás Eduline

Minden harmadik gazdasági főiskolás multicégnél dolgozna

Elolvasom

Tízből négy elsőéves hallgató külföldön is szeretne tanulni, minden második gólya a hároméves alapképzés után mesterszakra is jelentkezne, a diploma megszerzése után jelentős részük multicégnél dolgozna – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola diplomás pályakövetési vizsgálatából.

Közoktatás Eduline

Amikor eldurvulnak az iskolai beavatások

Elolvasom

Erotikus feladványok, szellemes csapatvetélkedők, durvuló beavatások – ezekkel lehetne jellemezni a felsősök által minden évben várva-várt gólyaavatókat. Míg a középiskolákban és kollégiumokban nem ritka az erőszakos „gólyaszentelés”, addig az egyetemeken inkább az erotikus „ki-mennyit mer?” feladatok dívnak.

1 2 3 4 5