Felsőoktatás Eduline

Orvosi, fogorvosi vagy gyógyszerészeti képzésre felvételiztek? Ilyen ponthatárok lehetnek

Elolvasom

Hamarosan kiderülnek az idei felvételi ponthatárok is. Tavaly négyszeres túljelentkezés volt a Semmeweis Egyetem általános orvosi képzésre, és idén is több szakon előzetes ponthatárokat húztak négy orvostudományi szakon is. Utánajártunk, milyen ponthatárokra számíthattok az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti képzéseken.

Érettségi-felvételi Czervan Andrea

Kellemetlen meglepetés érheti a felvételizőket - így érdemes taktikázni

Elolvasom

2014-ben sokaknak csalódniuk kellett azok közül, akik a Budapesti Corvinus Egyetem kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás vagy nemzetközi gazdálkodás alapszakjára jelentkeztek: a központi ponthatár elérése sem volt elég az állami ösztöndíjas helyhez. Könnyen lehet, hogy a 2015-ös felvételin is kellemetlen meglepetés éri majd a felvételizőket. Megnéztük, miért nem lehet biztosra menni.

Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Mi vár a felvételizőkre 2014-ben? Jön a szigor, magasabb lesz a ponthatár

Elolvasom

Legalább 260 pontot össze kell gyűjteniük azoknak a diákoknak, akik jövőre felvételiznek - ennél alacsonyabb pontszámmal ugyanis sem állami ösztöndíjas, sem fizetős szakra nem vehetik fel a jelentkezőket az egyetemek és főiskolák. A magasabb ponthatárokkal az elmúlt évek legnagyobb vesztesei, a magán- és a vidéki főiskolák járnak a legrosszabbul.

1 2