Felsőoktatás Eduline

Miért satírozta ki a felsőoktatást Orbán Viktor?

Elolvasom

A fix árfolyamos végtörlesztésen, a luxusadón, a közmunkán és a stabilitási törvényen kívül több dologról is beszélt volna Orbán Viktor idénynyitó parlamenti felszólalásában, de néhány mondatot kihúzott az eredeti szövegből. Kimaradt például a felsőoktatás. Pedig a következő két-három évben nagy változások jönnek.

Felsőoktatás Eduline

A következő tanévben még nem lesznek egyetembezárások - állítja Hoffmann

Elolvasom

Az új felsőoktatási törvény fogja megnyitni a kapukat a szerkezet átalakítása előtt - mondta Hoffmann Rózsa az origo internetes portálnak. Az oktatási államtitkár a csütörtökön közölt interjúban azt mondta, egyelőre úgy látja, hogy a következő tanévben nem változik lényegesen az intézményi struktúra, a Corvinus sorsa pedig komoly tárgyalások után dől el.

Felsőoktatás Eduline

A művészeti egyetemek rektorainak sem tetszik az összevonás terve

Elolvasom

A felsőoktatási törvény új koncepciójával kapcsolatban szerdán került szóba több sajtóorgánumban a művészeti felsőoktatási intézmények integrációja. Pénzügyi előnye bizonytalan kimenetelű, szakmailag, mivel rendkívül különböző hagyományokról, képzési struktúrákról és formákról van szó, nem indokolt - áll Batta Andrásnak, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorának Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterhez írt levelében.