Közoktatás Eduline

Iskolai Facebook-botrányok ellen a tiltás a megoldás?

Elolvasom

Egyre több amerikai és ausztráliai oktatási körzet tiltja meg a pedagógusoknak, hogy ismerősnek jelöljék tanítványaikat a közösségi oldalakon. A facebookos kommentek eddig több tucat iskolai botrányt robbantottak ki – sokak szerint ezért az a legjobb megoldás, ha a tanárok semmilyen személyes információt nem tesznek közzé magukról.

Közoktatás Eduline

"Lelki ronccsá kínozták" Vilmos herceg menyasszonyát

Elolvasom

A lelki terror legválogatottabb módszereivel üldözték el egykori iskolájából kegyetlen diáktársai Kate Middletont, Vilmos brit trónörökös későbbi menyasszonyát, aki egy hamarosan megjelenő könyv szerint "érzelmi roncsként" távozott az egyébként igen előkelő tanintézetből.

Közoktatás Eduline

Tragédiákat okoznak a zaklató diákok: több mint iskolai csíny

Elolvasom

Egy 16 éves Saint Louis-i középiskolás halála óta komoly büntetéssel sújtják azokat az amerikai diákokat, akik közösségi oldalakon alázzák meg osztálytársaikat. Bár Magyarországon nemrég módosították a büntető törvénykönyvet, az iskolai erőszakot pedig szociális munkások segítségével előzné meg az oktatási államtitkárság, a cyberbullyingról egyelőre kevés szó esik, nem véletlenül. Még becslések sincsenek arról, hány diákot érint az internetes zaklatás.