Közoktatás Eduline

Képek: elballagtak a pécsi középiskolások

Elolvasom

Elballagnak középiskolájukból a hétvégén országszerte a diákok, hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődnek a tavaszi érettségi vizsgák. Az érettségizők közül 92 200 diák az idei tanévben fejezi be a középiskolai tanulmányait. Ballagás a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban.

Érettségi-felvételi Eduline

Top 5: dalok ballagásra és szerenádra

Elolvasom

Itt a ballagás- és szerenádszezon, ez az a rituálé, amin mindenkinek át kell esnie. Csak egyszer van ilyen az ember életében (szerencsére), és a dalokat végighallgatva minden tiszteletünk azoké a tanároké, akik évről évre részt vesznek az ünnepségeken.

Érettségi-felvételi Eduline

Képek: így néznek ki az ország legfurcsább tablói

Elolvasom

Több mint százezer végzős diák fejezi be ezen a héten a középiskolát: országszerte pénteken és szombaton tartják a ballagási ünnepségeket, hétfőn és kedden a magyar- és a matekérettségivel kezdődik a 2011-es tavaszi érettségi időszak. Összegyűjtöttük az elmúlt évek legötletesebb, legfurcsább és legbizarrabb középiskolai tablóit.

Közoktatás Eduline

Letiltotta a ballagó diákokat az alkoholról az ifjúsági államtitkár

Elolvasom

„Ezen a héten, pénteken megkezdődnek a ballagások az országban. A diákok az ezt megelőző napokban, a hagyományokat követve szerenáddal búcsúznak tanáraiktól. A Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság figyelmeztet a leselkedő veszélyekre” – áll a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ballagási közleményében. A tárca szerint a legnagyobb bajt évről évre az "oldottabb közlekedési magatartás", a részeg diákok és az ittas apukák okozzák.

1 2 3 4 5 6 7