Felsőoktatás Eduline

Egy év után lecserélik a Pallasz Athéné Egyetem nevét

Elolvasom

Augusztusban nevet válthat a kecskeméti és a szolnoki főiskola összevonásával tavaly nyáron létrehozott Pallasz Athéné Egyetem, az intézmény szenátusa néhány napja úgy döntött, megválnak a korábban parázs vitákat kiváltó névtől. Amely máshonnan is ismerős lehet: a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné-alapítványai finanszírozzák az új kecskeméti campus építését.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Céges ösztöndíjak: mindenki jól jár

Elolvasom

Újfajta képzési rendszert vezetett be tavaly három felsőoktatási intézmény: a hallgatók tanulmányi idejük egy részét szakmai gyakorlattal töltik, amely összhangban van az egyetemi tananyaggal. Az egyetemisták és főiskolások szakmai tapasztalattal könnyebben helyezkedhetnek el, ráadásul a cégektől ösztöndíjat is kapnak.

Felsőoktatás Gál Éva Laura

Ezt sem fogják megköszönni a diákok a kormánynak: korrigálás eredmény nélkül?

Elolvasom

„Tízezres mozgásteret” és „jelentős” átcsoportosítást ígért a 2012-es keretszámok miatt elégedetlenkedő felvételizőknek az oktatási államtitkárság, a bölcsész-, jogi, társadalomtudományi és gazdasági alapszakokra jelentkezők azonban így sem járnak majd jobban, ezek a képzések a pótfelvételi előtt sem kapnak plusz ösztöndíjas helyeket.

1 2