Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kemény pofont kaptak a rektorok Hoffmann Rózsa államtitkárságától

Elolvasom

Nemcsak a bírák, hanem a rektorok is elbúcsúzhatnak posztjuktól 65 éves korukban – erre Kis Norbert helyettes államtitkár emlékeztette az állami egyetemek és főiskolák vezetőit március végén. Az eduline birtokába került levél szerint 2013 júniusában azoknak a rektoroknak mindenképpen menniük kell, akik már a harmadik ciklusukat töltik vagy 65 évnél idősebbek.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Jön a "feketeleves" szeptembertől: ez lesz Európa legszigorúbb hallgatói szerződése

Elolvasom

Egyetlen európai uniós országban sem használnak olyan hallgatói szerződést, mint amilyet a magyar felvételizőknek kell aláírniuk szeptembertől. Utánajártunk, mi a helyzet az EU-n kívüli országokban. Nem volt könnyű dolgunk, ehhez hasonló rendszerről még a Budapesti Corvinus Egyetemen működő Nemzetközi Felsőoktatási Kutatások Központjában sem hallottak. Hosszas kutatás után egyetlen példát találtunk – Fehéroroszországot. Igaz, még ott is puhábbak a szabályok, mint itthon.

Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Mit akar a Hallgatói Hálózat?

Elolvasom

Sokuknak a minisztériumi „hátsószobás egyeztetések” szúrják szemét, mások azt szeretnék, hogy a kormány ne „átláthatatlan és antidemokratikus módon, kizárólag gazdasági szempontok” alapján döntsön a felsőoktatás jövőjéről. Skandálva fojtották a szót az Oktatási Hivatal (OH) vezetőjébe a Hallgatói Hálózat tagjai péntek délelőtt, az Educatio-kiállításon. Kik ők, és mik a céljaik?

1 2 3 4 5 6 7
13