szerző:
Eduline

Bekiabálásokkal zavarták meg a Nemzetierőforrás-minisztérium egyik főosztályvezetőjének előadását egyetemisták az ELTE...

Bekiabálásokkal zavarták meg a Nemzetierőforrás-minisztérium egyik főosztályvezetőjének előadását egyetemisták az ELTE lágymányosi campusán csütörtök délelőtt. A Hallgatói Hálózathoz tartozó Lágymányosi Érdekképviseleti Közösség (LÉK) az új felsőoktatási törvény ellen tiltakozó csoport januári akcióját ismételte meg. Az ELTE innovációs napján eredetileg Kis Norbert felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár tartott volna előadást, helyette végül Kardon Béla, a tudománypolitikai osztály vezetője szólalt fel.

Az eduline információi szerint az akcióban tíz-tizenkét hallgató vett részt, akik a konferencia helyszínén azt kiabálták: "Forráskivonás. Drasztikus keretszám-csökkentés. Röghöz kötés. Eladósítás. Ez az önök fejlesztéspolitikája. Amit az érintettek bevonása nélkül hoztak meg. Beleszólást akarunk, tiltakozunk. Nem adjuk fel!" Az osztályvezető később megkezdte előadását, a tiltakozó egyetemistáknak annyit üzent, hogy "ez a fórum nem erre való".