szerző:
Eduline

Eljárás és vizsgálat egyelőre nincsen, az Európai Bizottság azonban ismerkedik a felsőoktatási törvénnyel.

©
Eljárás és vizsgálat egyelőre nincsen, az Európai Bizottság azonban ismerkedik a felsőoktatási törvénnyel. Kende Tamás nemzetközi jogász szerint a szabad munkaerő-áramlást korlátozó lépés lehet a "röghöz kötés", az államilag támogatott helyeknél kötelezően előírt hallgatói szerződés - írja a hvg.hu.

A hazai és külföldi illetékesek szerint is sértheti a munkavállalók szabad mozgásának jogát az új felsőoktatási törvény hallgatói szerződésre vonatkozó rendelete. Ugyanakkor az is kérdéses, hogy az államilag támogatott hallgatók keretszámának csökkenésével teljesíteni tudjuk-e majd EU-s vállalásainkat.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár rövidesen Brüsszelbe utazik, hogy megvitassa az Európai Bizottságban (EB) a magyar közoktatási és felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos aggodalmakat – erről még Androulla Vassiliou, az oktatásügyért is felelős európai biztos számolt be az EU-országok oktatási minisztereinek múlt pénteki tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón. A cikk folytatását a hvg.hu-n olvashatjátok el.