Közoktatás Edupress

Kiállítói ötletesség a HVG Állásbörzén

Elolvasom

Állást kínáló cégek, vállalatok és felsőoktatási intézmények, nyelviskolák is várták a HVG Állásbörze látogatót október 16-17-én. Az érdeklődők nem csupán a képzési, munkáltatói kínálatot, hanem a megnyerő külcsínt is előnyben részesítették. Az Edupress a külső megjelenést értékelve díjazta a rendezvény legötletesebb, legextrémebb, legegységesebb, legharmonikusabb standját, valamint a legötletesebb ajándékot adó kiállítót.

Közoktatás Edupress

A fiatalok vezetők lennének - álláskeresési szokásokról készítettek felmérést

Elolvasom

A pályakezdő álláskeresők magas elvárásai is szerepet játszanak abban, hogy a megfelelő pozíció megtalálása esetükben akár fél évig is eltarthat - többek között ez derült ki a JobInfo és KutatóCentrum közös online felméréséből. A kutatás az álláskeresési szokások mellett az álláskeresés során használt csatornákat és módszereket is vizsgálta.

Közoktatás Eduline

Megoldás születhet az informatikushiányra

Elolvasom

Az informatikai munkaerőpiacot érdekes kettősség uralja: túlkínálat és munkaerőhiány egyaránt megfigyelhető, alacsonyan képzett munkaerőből válogatni lehet, de a magas szakképzettséggel rendelkező inforamtikusokból komoly hiány mutatkozik az utóbbi időszakban. Ezen akar változtatni a NetAcademia Oktatóközpont, ahol most IT Factory néven indul szakemberképzés.

Közoktatás Edupress

Kit keres a munkaerőpiac?

Elolvasom

Az Educatio Kht. és az Universitas Press Felsőoktatás-kutató Műhely negyedik éve vizsgálja a diplomás álláskeresőknek feladott álláshirdetéseket, ezzel részletesen feltérképezve és reális képet festve a jelenlegi munkaerő-piaci igényekről.

Érettségi-felvételi Eduline

Hol lehet elhelyezkedni a top szakok diplomáival?

Elolvasom

Melyek a legnépszerűbb szakok és vajon mire használhatók? Hány közgazdászt, marketingest, jogászt, informatikust vagy mérnököt keresnek ma Magyarországon a cégek? Értékesek leszünk-e majd az álláspiacon friss diplomával a zsebünkben? Tehetünk-e valamit azért, hogy növeljük saját versenyképességünket a több tízezer, pár év múlva velünk együtt végző többi pályakezdővel szemben? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat szakértők segítségével.

Közoktatás Eduline

Az állásinterjú négy legkegyetlenebb gyilkosa

Elolvasom

Úgy érzed, felkészültél a felvételi beszélgetésre? A trükkös kérdésekre is tudod a választ: hogy képzeled el magadat öt év múlva, mit nyújthatsz a cégnek és mit vársz tőle? Kipihenten és pontosan érkezel, majd a kellő lélekjelenléttel belépsz az ajtón. De mi vár rád ott? Tanácsok.

1 2 3 4 5