szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha unjátok a könyveket és a jegyzeteket, akkor érdemes kicsit szétnéztetek a online is, hiszen számtalan rendhagyó tanulási lehetőséget találhattok. Most ezekből gyűjtöttünk nektek össze párat.

Készültök az őszi érettségikre, vagy esetleg már a tavaszi vizsgák miatt izgultok? Összeszedtünk néhány tippet, hogy hogyan tudtok gyakorolni, tanulni, ha már unjátok a tankönyveket és a teleírt jegyzetfüzeteket.

Webuni

A Webuni számtalan lehetőséget kínál mindenféle témában, de a diákoknak is több ingyenes, oktatóanyag, tanfolyam található az oldalon. Találhattok például biológiai kurzust, ahol kísérletekben vehettek részt, de vannak fent próbaérettségik több tantárgyból, van amelyikből korábbi évek vizsgafeladatait is megtaláljátok. Ha rákerestek, akkor van fent online matek érettségi felkészítő is. A legtöbb tanfolyam ingyenes, de érdemes szétnézni a többi kurzus között is.

Matek oázis

Első sorban azoknak nyújt nagy segítséget az oldal, akik a matekot szeretnék gyakorolni, de találhatok történelem feladatokat is. A saját tempótokban tudtok haladni és szemléletes, könnyen érthető magyarázatokból tanulhattok. Vannak fizetős leckék is, de ha regisztráltok, akkor a sárga keretes leckék ingyen elérhetőek mindenki számára.

Zanza.tv

zanza.tv egy videós oktatóportál középiskolásoknak. Ezzel az oldallal tényleg játszva tanulhattok. Számos témában nézhettek meg olyan videókat, amik nem unalmasak, és miután megnéztétek, kitölthettek a témáról egy tesztet. Például milyen egy videós oktató anyag Platón létfilozófiájáról? Próbáljátok ki!

Khan Academy

A Khan Academy egy nonprofit szervezet, melynek az a küldetése, hogy bárki, bárhol világszínvonalú oktatásban részesülhessen. A Khan Academy a világ egyik legnagyobb, ingyen elérhető oktatási platformja, több ezer videó, feladat, ellenőrző teszt érhető el. A természettudományoktól kezdve a történelmen át a művészetekig és életvezetésig mindent meg lehet találni. Megtanulhatjűtok például kiszámolni a fénysugár visszaverődési szögét egy videó segítségével.

Közeleg az őszi érettségi: nektek jól megy a végzős anyag? Teszteljétek

Hamarosan itt az őszi érettségi szezon, nem árt tesztelni a tudásotokat, ezért most összeállítottunk nektek egy kvízt a végzős anyagból. Nektek hibátlan lesz?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!