szerző:
Eduline

Ha nyelvvizsgára készültök vagy csak szeretnétek fejleszteni a szókincseteket, akkor ezt az alkalmazást érdemes kipróbálnotok. Sokrétű, ingyenes és bármilyen okoseszközre letölthető.

©

Az online alkalmazások világában az egyik leggazdagabb és legjobban feldolgozott hanganyaggyűjteményt a BBC Learning English aloldalain találjátok, amelyek már telefonra és tabletre letölthető formában is elérhetők.

6 Minute English alkalmazásban például hatperces, mindenféle témájú hanganyagokat hallgathattok meg, amelyekhez szómagyarázatokat is kaptok. Egy-egy rész közben feladatokat oldhattok meg és a hallott szöveg megértésén felül a kiejtést is gyakorolhatjátok az anyanyelvi beszélők hatására.

©

A témák érdekes és aktuális problémákra reflektálnak, miközben különböző nyelvtani magyarázó vagy szókincsbővítő célokat látnak el. Napi hat percben is tanulhattok, természetesen több száz anyag érhető el az alkalmazásban egyszerre, így bármikor bármilyen szöveget meghallgathattok.

Itt tölthetitek le az alkalmazást, és találtok bővebb információkat is.

Ingyen, bárhol tanulhattok nyelvet, fejleszthetitek a memóriátokat: öt szuper app

Szívesen letöltenétek a telefonotokra néhány hasznos appot? Ma öt alkalmazást ajánlunk nektek, van köztük nyelvoktató, fordító, memóriafejlesztő és ébresztő is. Közös bennük: mindegyik ingyenes. Dawn Chorus Ha unjátok már, hogy minden reggelt éles csengéssel kell kezdenetek? Töltsétek le a Dawn Chorus alkalmazást, amely húszféle madárcsicsergést kínál, vagyis akár rigófüttyre is ébredhettek reggelente.