szerző:
Eduline

2018-tól sokan visszakaphatják a sikeres nyelvvizsga díját - de mi a helyzet azokkal, akik külön teszik le a szóbelit és az írásbelit? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Másodjára sikerült letennem a BME írásbeli nyelvvizsgát (angol, B2), most pedig próbálkozom a szóbelivel augusztusban. Ha most nem sikerül, akkor jövőre szeretném megpróbálni, de ha jövőre leteszem, akkor visszakapom a befizetett összeget?

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2018-tól a 35 évnél nem idősebbek a sikeres nyelvvizsga díját visszakapják - fontos feltétel, hogy csak akkor igényelhetik vissza a pénzt, ha mind a szóbelijük, mind az írásbelijük megvan.

Ha nem egyszerre teszik le a két vizsgarészt, hanem részvizsgánként - de még a 35. életév betöltését megelőzően - szerzik meg a nyelvvizsgát, akkor az időben második részvizsga díját kapják vissza, olvasónk esetében a szóbeli árát.

Ilyen lesz az ingyenes nyelvvizsga: a nyolc legfontosabb kérdés és a válaszok

2018-tól az első sikeres nyelvvizsga árát visszakapják a 35 évnél fiatalabbak. Rengeteg olvasónk tett fel erről kérdéseket, itt találjátok a válaszokat. Csak a középiskolások nyelvvizsgázhatnak ingyen? Nem. Bárki, aki 35 évnél nem idősebb, ingyen szerezheti meg az első nyelvvizsgáját. Befizetik helyettem a nyelvvizsgadíjat?