szerző:
Eduline

Megoldást jelent-e a mesterszakos diploma miatt második nyelvvizsgát szerzőknek a 2018-tól érvényes vizsgadíj-térítés? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Jövőre szeretnék németből nyelvvizsgázni, kellene ugyanis a diplomámhoz. Angolból már van egy középfokúm, még gimnazistaként szereztem meg. Kell fizetnem az újabb nyelvvizsgáért?

Erre a kérdésre néhány nappal ezelőtt még úgy válaszoltunk volna, hogy a második nyelvvizsga díját 2018-tól sem téríti vissza az állam - azóta azonban fontos bejelentést tett az Emberi Erőforráso Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik - akár több - nyelvvizsgával, vagyis ha még nem vagy 35 éves, ez rád is vonatkozik.

Fontos, hogy a nyelvvizsga díját saját zsebből kell kifizetni, de ha sikerül az írásbeli és a szóbeli, a díjat vissza lehet igényelni. További részleteket itt találtok:

Ingyenes lesz a nyelvvizsga, és nem csak az első: itt vannak a részletek

Fontos döntést jelentett be pénteken Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család és ifjúságügyért felelős államtitkára: nem csak az első nyelvvizsga díját kaphatjátok vissza 2018-tól. A legfontosabb változás: nem csak az első nyelvvizsga lesz ingyenes Megtéríti a kormány az új nyelvvizsga díját 2018.