szerző:
Eduline

Szívesen tanulnátok németül, de szűkös a családi büdzsé? Összegyűjtöttük a legjobb ingyenes lehetőségeket.

Online szókincsfejlesztés

Tízezer példamondat segítségével tanulhatjátok meg a hétköznapi élethez szükséges alapszókincset a nemet-alapszokincs.info oldalon, amely elsősorban azoknak hasznos, akik szeretnék témák szerint feleleveníteni a ritkábban használt szavakat.

A Deutsche Welle oldalán - magyarul nem, de angolul elérhető - többféle alap-, közép- és felsőfokú online tanfolyamot végezhettek el, előtte egy szintfelmérő tesztet is kitölthettek. Van kifejezetten a hallás utáni szövegértést, a mindennapi kifejezéseket, a hírek nyelvezetét, a dialógusokat és a ritka szavakat középpontba állító lecke is. Videók, hanganyagok vagy szövegek alapján kell feladatokat megoldanotok, a tanfolyamokat ingyenes regisztráció után érhetitek el, de a honlapról feladatlapokat is kinyomtathattok.

©

Nyelvgyakorlás skype-on

A skype-ot nemcsak ingyenes baráti beszélgetésekre, hanem nyelvtanulásra is használhatjátok:  a Livemocha oldala olyan, németül kitűnően beszélő felhasználókat gyűjt össze, akik a német nyelvleckékért cserébe szívesen tanulnának más idegen nyelvet – például magyart. Hasonló elvek alapján működik a The Mixxer, a  Language Exchange Community és a Shared Talk is.

Némettanulás mobillal

Ha a Linguee mobilra fejlesztett alkalmazását használjátok, nem kell nehéz szótárakat cipelnetek: ha letöltitek az ingyenes applikációt, bármikor lefordíthattok egy-egy kifejezést angolról németre vagy németről angolra. A dolog szépséghibája ugyanis csupán annyi, hogy az alkalmazás nem magyar nyelvű.

A világ egyik legnépszerűbb oktatási alkalmazását, a Doulingót nemcsak iPhone-on, hanem androidos készüléken is kipróbálhatjátok - érdemes.

Tanfolyamok ingyen

Majdnem ingyenes tanfolyamokon vehettek részt a Tudásod a jövőd nevű, európai uniós támogatásból 2014 végéig működő projekt segítségével is. Bár a képzések nagy része már véget ért, azért még érdemes szétnézni a tudasodajovod.hu oldalon, vagy érdeklődni a különböző nyelviskolákban.

Márciustól elindul a kormány által indított diplomamentő program, amely a középfokú, C típusú nyelvvizsgára készíti fel azokat, akik már államvizsgáztak, a nyelvvizsga hiánya miatt azonban nem vehették át oklevelüket.

Az ingyenes angol nyelvtanulási lehetőségekről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!