Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Így tanulhattok angolul, teljesen ingyen - a legjobb alkalmazások és képzések

1

Nincs pénzetek nyelvtanfolyamra, de szeretnétek felfrissíteni angoltudásotokat? Összegyűjtöttük az ingyenes lehetőségeket.

Nyelvtanulás online: Duolingo, Mywords, Forvo

A Duolingo a világ legnépszerűbb oktatási alkalmazása, amelyet androidos készülékre és iPhone-ra is letölthettek, de használhatjátok a duolingo.com szolgáltatásait is. A nyelvoktató alkalmazás csütörtök óta magyar nyelven is elérhető, így gyorsan és hatékonyan tanulhattok angolul.

hirdetés
hirdetés

Elsősorban a nyelvvizsgára készülőknek lehet hasznos a magyar nyelvű Mywords.hu, amely tematikus szószedetekkel és tesztekkel segíti a tanulást. A nyelvtani résznél táblázatok és példák segítségével ismerhetitek meg a szófajokat, az igeidőket és a módokat.

Ha szóbeli nyelvvizsgára készültök, és elsősorban a kiejtéssel vannak gondjaitok, érdemes kipróbálnotok a Forvo.com-ot, amellyel az angol (és több tucat más nyelv) kifejezések helyes ejtését gyakorolhatjátok.

Tanulópartnerrel: Language Exchange Community

A Language Exchange Community oldalán a világ minden tájáról találhattok különböző nemzetiségű embereket, akik saját anyanyelvüket oktatják. Nincs is más dolgotok, mint felkutatni egy vállalkozó kedvű britet vagy amerikait, aki saját nyelvére tanít titeket, cserébe pedig skype-os magyarleckéket kap. Ugyanezt a modellt használja a The Mixxer és a Shared Talk is.

Ingyenes tanfolyamok

Ha az online tanfolyamok helyett inkább „klasszikus” módszerekkel tanulnátok angolul, érdemes megnézni a Tudásod a jövőd nevű program kínálatát: az európai uniós támogatásból működő projekt 2014 végéig tart, ezért - bár a képzések nagy része már véget ért - érdemes szétnézni a tudasodajovod.hu oldalon, vagy érdeklődni a különböző nyelviskolákban.

Márciustól egy másik program is elindul: a kormány által indított diplomamentő programra azok jelentkezhetnek, akik már államvizsgáztak, a nyelvvizsga hiánya miatt azonban nem vehették át oklevelüket. A program államilag elismert, középfokú, C típusú nyelvvizsgára készíti fel azokat, akiknek legalább alapfokú nyelvtudásuk van. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Yılmaz Ahmet

Azt javaslom https://www.penpaland.com
Android:http://app.appsgeyser.com/Penpaland

Új hozzászólásNyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X