szerző:
Eduline

Régóta megbízható fordítót kerestek? Ez a böngészőbővítmény több mint száz nyelvről fordít, és a magyart is érti. Ha ez nem lenne elég, azonnal fordíthattok böngészés közben.

©

Igen hasznos bővítmény az Instant Translate, amelyet Chrome-hoz, Firefoxhoz, Operához és Edge böngészőhöz is le lehet tölteni. Ha már régóta kerestek olyan fordítót, aminél nem kell mindig Ctrl+C és Ctrl+V folyamatot lejátszani, akkor ez nektek is tetszeni fog. A feladata egyszerű: lefordítja a kijelölt szavakat, szövegrészeket (akár pdf-ből is) tetszés szerint választott nyelvre.

©

És hogy hogyan működik?

A telepítése, majd az indítása után azonnal aktiválódik, és ha ezután a böngészőben fellépünk egy weboldalra, akkor már ki is próbálhatjuk a bővítmény tudását, igaz, ehhez előbb be kell kapcsolnunk a jobbra megjelenő, új bővítményre figyelmeztető ablakban - írja az oldal. Ezután ha a weboldalon kijelölünk egy szövegrészletet, majd rákattintunk a jobb egérgombbal, elég kiválasztanunk a megjelenő menüből a bővítményt. Ekkor egy ablak jelenik meg, benne a tartózkodási helyünknek megfelelő nyelvre történő fordítás.

Így készülhettek fel a szóbeli franciaérettségire vagy a nyelvvizsgára: hasznos tippek

Hogyan "edzhetitek" magatokat a szóbeli franciaérettségire, a nyelvvizsga szóbeli részére vagy akár egy franciaországi nyaralásra? Mit tehettek, ha - többéves nyelvtanulás ellenére - még mindig nem mertek megszólalni franciául? Hogyan bővíthetitek a szókincseteket, és mire jók a francia híroldalak és sorozatok?