szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nemrég szereztetek nyelvvizsga-bizonyítványt, és szeretnétek visszakapni a vizsga díját? Mutatjuk, hogy mekkora a támogatás összege.

A támogatás mértéke a vizsgázó által ténylegesen megfizetett díj, de legfeljebb a díj megfizetése időpontjában érvényes kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 25 százalékának megfelelő összeg. Ez 2018-ban befizetett vizsgadíj esetén 34 500 forint, 2019-ben befizetett vizsgadíj esetén pedig 37 250 forint - írják a Magyar Államkincstár honlapján.

A támogatás keretében a 2018. január 1-jét követően elsőként sikeresen megszerzett, államilag elismert általános nyelvi vagy szaknyelvi, középfokú (B2) vagy felsőfokú (C1) nyelvvizsga díját lehet visszaigényelni.

Azok kaphatják vissza a vizsga díját, akik a nyelvvizsga-bizonyítványban megjelölt vizsganapon még nem töltötték be a 35. életévüket. A komplex nyelvvizsgával egyenértékű érettségi díját azok igényelhetik vissza, akik a bizonyítvány, tanúsítvány kiállításának napján még nem töltötték be a 35. életévüket. Ha honosított nyelvvizsgáról van szó, akkor a honosítási határozat kiállításának napját kell figyelembe venni, ha két – egyesíteni kívánt – részvizsgáról, akkor a második részvizsga napját.

A vizsga, illetve a honosítás díját a komplex vagy a második részvizsga letételét igazoló nyelvvizsga-bizonyítvány, az érettségi bizonyítvány vagy tanúsítvány, illetve a honosítási határozat közlésétől számított egy éven belül igényelhetitek vissza. Ha az első részvizsga vizsganapja 2018. január 1. előtti, vagy a két sikeres részvizsga-bizonyítvány kiállítása között több mint 1 év telt el, akkor a támogatás csak a második részvizsga díja után jár.

A nyelvvizsgadíj visszaigénylésének menetéről itt olvashattok.

Hat hasznos link a nyelvtanuláshoz: erre minden vizsgázónak szüksége lehet

Ha nyelvvizsgára készültök, vagy már a kezetekben is van a bizonyítvány? Ebben a cikkben olyan fontos linkeket, oldalakat és szabályokat gyűjtöttünk össze, amire minden készülőnek és friss nyelvvizsgatulajdonosnak szüksége lehet.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.