Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egy új kutatás szerint nagyon komoly hatása van az agyra a nyelvtanulásnak

A nyelvtanulás nem csak a karrier terén hozza meg a gyümölcsét, de hosszú távon az egészségeteknek is jót tesz.

Forrás: pixabay.com

Minél több nyelvet tudtok, annál több lehetőség vár rátok, de az idegennyelv-tanulás az agy öregedését is késlelteti – állapították meg kutatók az Independent cikke szerint.

hirdetés
hirdetés

A legalább két nyelven beszélő gyerekek már az iskolában jobban teljesítenek, könnyebben oldanak meg összetett problémákat, ezeket már korábban is tudtuk.

Egy kísérlet szerint időskorban sem késő elkezdeni valamilyen nyelvet tanulni, még ha ekkor már nyilván nem segít jobb munkához vagy oktatáshoz a nyelvismeret. Skóciai nyugdíjasoknak egy hetes intenzív gael-tanfolyamot hirdettek, és előtte és utáni is megvizsgálták az agyukat, ami egyértelműen reagált a kurzusra.

A kutatók szerint a legalább két nyelven beszélő időseknél évekkel később jelentkeznek a demencia tünetei.

A magyarországi nyelvoktatás helyzetéről tart konferenciát a Nyelvtudásért Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület. Részleteket itt találtok. Korábban itt írtunk arról, hogy lemaradtak a magyar felsősök nyelvtudás terén.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásNyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X