szerző:
Eduline

Több mint 54 ezer nyolcadikos, 8600 hatodikos és 6000 negyedikes írta meg ma délelőtt a központi középiskolai felvételit. Meséljétek el nekünk, milyennek tartjátok a feladatsort, voltak-e olyan feladatok, amelyekre nem számítottatok, elég volt-e a 45 perc a teszt kitöltésére!

©

Kétszer 45 perc - ennyi időt kaptak a szombat délelőtt felvételizők a magyar- és a matekteszt kitöltésére. Több mint 68 ezren vizsgáztak, ezért - még mielőtt általános iskolai és gimnáziumi, szakgimnáziumi tanárokat kérdeznénk a feladatsorokról - arra vagyunk kíváncsiak, ti hogyan értékelitek az idei írásbeli felvételit.

A 2018-as középiskolai felvételi feladatsorait és megoldásait itt nézhetitek meg:

Megvannak a középiskolai írásbeli felvételi megoldásai: itt ellenőrizhetitek

Nyilvánosságra hozta a Oktatási Hivatal a négy és öt évfolyamos középiskolák központi írásbeli felvételijének feladatsorait és megoldásait. Nézzétek meg, hány pontot szereztetek. Az írásbeli eredményéről a vizsgát szervező középiskolák 2018. február 8-áig közvetlenül tájékoztatják a vizsgázókat. A diákok a vizsga részletes eredményeit is megnézhetik azon az értékelőlapon, amelyet a középiskolától kapnak meg.

Középiskolai felvétel: itt vannak a hat- és nyolcosztályos gimnáziumi feladatok és megoldások

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felvételi feladatsorait és megoldásait is nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal. Hatosztályos gimnáziumok Magyar nyelv Matematika Nyolcosztályos gimnáziumok Magyar nyelv Matematika

Nehéz volt, könnyű volt? Voltak benne meglepő feladatok? Elegendő volt a 45 perc a kitöltésre, vagy kellett volna még negyedóra ahhoz, hogy jól sikerüljön a felvételi? Diákok, szülők beszámolóját is várjuk az [email protected], itt kommentben vagy Facebook-oldalunkon.

A középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Meddig lehet leadni a középiskolai felvételi jelentkezési lapjait?

Szombaton tartják a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáit, azonban a középiskolai, gimnáziumi felvételi jelentkezés nem szombatig tart. Meddig lehet leadni a jelentkezési lapokat? A 9. évfolyamon az írásbelire 54 ezer diák jelentkezett; a 6 évfolyamos gimnáziumi vizsgán mintegy 8600-an, a 8 évfolyamoson csaknem 6 ezren vesznek részt.