szerző:
Eduline

Újabb fővárosi iskola szülői munkaközössége érzi úgy, nem megfelelő a közétkeztetés minősége.

©

Az I. kerületi Batthyány Általános Iskola után az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájában is fellázadtak a szülők a közétkeztetés ellen - írja az Index

300 szülő írt alá petíciót az iskola igazgatójának, aki azt továbbította az étkeztető Hungasthoz. A szülők szerint a gyerekek nem kapnak minőségi ellátást. A szülői munkaközösség elmondta, hogy ott is sokan panaszkodnak, elmondásuk szerint a helyzet odáig fajult, hogy a gyermekek nem jutnak megfelelő minőségű meleg ételhez az iskolában.

A szülőknek az alapanyagok minőségével és az étel ízével van leginkább gondjuk, a nem válogatós gyerekek sem eszik meg a kosztot.

A lapnak az egyik szülő elmondta, hogy nem találja olcsónak a menzát, több gyermeke van, de itt kell fizetnie a legtöbbet. Van, aki elő sem fizet már a menzára, mert a gyermeke mindig éhesen jött haza. Sok diák inkább a büfében eszik vagy otthonról visz ételt. A Hungast nem tud a petícióról, szerintük minden rendben van a szolgáltatásukkal.

Ezt a rendszert a budapesti iskolák menzáján is bevezethetnék: szuper ötlet Békéscsabáról

Szuper ötlettel rukkoltak elő Békéscsabán: általános iskolások kedvenc ételeit főzik a menzákon. A kezdeményezés szerint a javaslatokat beépítik az adott havi étlapba, így a kiválasztott menüt minden diák megkaphatja. A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény kezdeményezte, hogy az általános iskolás diákok javaslatot tehessenek kedvenc ételükre.