szerző:
Eduline

Egy 190 oldalas könyv és egy 94 oldalas munkafüzet - matematikából egy másodikos diáknak ezen a két kiadványon kell átverekednie magát a tanév végéig, hívja fel a figyelmet Youtube-ra feltöltött videójában Esti Nóra Waldorf-pedagógus.

©

"Megnézhetjük, hány példa van, amit meg kellene oldani. Eddig a legtöbb negyven volt, negyven feladat egyetlen oldalon. És ez nem a tanári kézikönyv, hanem a gyerekeknek a tankönyve" - mondja Esti Nóra a Youtube-ra feltöltött videóban.

A pedagógus - aki régóta foglalkozik hátrányos helyzetű gyerekekkel - hozzáteszi: nyilván a tanítók nem adják fel az összes feladatot a 7-8 éves diákoknak. "De akkor miért kell a gyerekeknek ezt cipelni?" - teszi fel a kérdést, hozzátéve: a matekkönyvhöz van még egy 94 oldalas munkafüzet is, oldalanként 10-20 példával.

"Három feladat után egy másodikos kisgyerek már hullafáradt, semmi kedve nincs újabb feladatot megcsinálni. És ez még csak a matematika" - mondja.

Titokzatos könyvek tűnnek fel Budapest utcáin: zseniális akcióba kezdett egy blogger

Találtatok egy gazdátlan könyvet Budapest valamelyik pontján? Lehet, hogy nem véletlenül "hagyta el" a tulajdonosa. "Szeptember 4-től kezdve 21 könyvet fogok elhagyni 21 nap alatt, azaz naponta egyet. Ezeket a könyveket nem véletlenszerűen választom ki, valamilyen szempontból értéket képviselnek.