szerző:
Eduline

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) sokmilliós tartozása miatt megint az iskolák kerülnek szorult helyzetbe: több somogyi iskolában is elkezdték kikapcsolni a gázt – írta a sonline.hu.

©

A sonline szerint több somogyi iskolát is elkezdett lekapcsolni az E.ON gázszolgáltató a rendszerről, miután a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ sokmilliós adósságot halmozott fel.

Bár most nyári szünet van, de ettől még komoly problémák lehetnek, ugyanis az iskolák konyháiból látják el a települések szociális rászorulóit.

Mernye polgármestere – ahol szintén elzárták a gázt – így fogalmazott a lapnak: „Budapesten vagyok, így telefonon értesültem róla, hogy elzárták a gázt az iskolában. Komoly probléma ez számunkra, ugyanis az intézményben működik a szociális konyha, ami a 62 helybélire és az óvodásoknak főz, emellett innen látják el Somogygeszti, Polány, Ecseny, Szentgáloskér, Somodor és Felsőmocsolád szociális étkeztetését is, közel kétszáz adag ételt főznek naponta”.

Botrányok a Klik körül

Nem kapnak fizetést a tanárok, nincs pénze a Kliknek

Diákok vásárolnak krétát az iskolákba a Klik helyett

Kirúgják az alkalmazottakat a Kliknél, hogy közmunkásként vegyék vissza

Kipakolt egy tanár: hányást takaríttatnak velük az iskolákban

Hazugságokra kényszerülnek a tanárok a Klik rendszere miatt

Fenyegetik a váci diákokat: „mindent megteszünk, hogy ne vegyék fel őket”

Somogyjád polgármestere is hasonlókat mondott, ott is az iskolában főznek az óvodásoknak, a szociális otthonokban lakókra és szintén több települést innen látnak el meleg élelemmel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!