szerző:
Eduline

Tiltakoznak a szülők és tanárok, akik szerint nincs helye a lövészetnek az iskolában és nincs helye fegyvereknek a gyerekek kezében - írja a hvg.hu a el az RTL Klub Házon kívül című műsorára hivatkozva.

©

Egy ideje már azon gondolkoznak az iskolákban, kell-e nekik lőtereket kialakítani vagy kell-e majd a lövészetre oktatniuk a gyerekeket - írja a hvg.hu. Információjuk az iskoláknak nincs erről, csak sejtéseik.  

Még a nyáron ugyanis levelet kaptak az iskolaigazgatók, amelyben arról érdeklődött a Klebelsberg intézményfenntartó, hogy van-e az iskolában hely lőtér kialakításához. Eltelt három hónap, és ezt a levelet még most sem értik az iskolákban - tették hozzá.

"Ez egy őrület" - mondta a műsorban Kerényi Mária, a Zöld Kakas Líceum vezetője, aki akkor sem engedné, hogy lőtér legyen az iskolában, ha lenne hozzá hely. "Én nem adok fegyvert a diákjaim kezébe" - tette hozzá.

Újabb ötlet a kormánytól: minden iskolában legyen zongora vagy pianínó

A kormány 2 milliárd forintos keretet tervez arra, hogy minden iskolában legyen zongora. A zongora-terv az iskolák számára ingyenes és önkéntes lenne. Az atv.hu-hoz eljutott információk szerint 2 milliárd forintos keretet tervez arra a kormány, hogy minden iskolában legyen zongora vagy pianínó - lehetőleg még a választások előtt.

Nyáron megjelent egy kormányhatározat arról, hogy az Emmi találja ki, hogy lehetnének hazafias tornaórák a tantervben. Szeptemberben pedig jött egy újabb határozat arról, hogy 107 új lőtér épül az országban 18,5 milliárdból. 

Ekkor kezdtek tiltakozni a tanárok, szülők, diákok, kiszámolták, mire lenne elég ez a pénz - például 180 tornateremre, vagy ezer fejlesztő pedagógus 13 évi fizetésére. A Kliknél azt írták, a nyári levél csak előzetes felmérés volt és azt szeretnék, ha színesebbek lennének az iskolák által kínált sportolási lehetőségek. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint hallottak a szülők és tanárok tiltakozásáról, de ők biztosan nem terveznek kötelező lövészetet.