szerző:
Eduline

Megkérdezték az illetékes tankerületet, amely egyetértett a sajátos oktatási performansszal.

©

Ahogy az ünnepek előtt mi is beszámoltunk róla, egy tapolcai iskolában az alsós gyerekek szeme láttára perzseltek-daraboltak fel egy disznót. Volt olyan gyerek, aki állítólag sírva ment haza, más egyszerűen otthagyta a tanítási időben zajló programot.

A nevelőtestület „rendhagyó módon – az ünnep vidéki hagyományaihoz igazodva – szervezte meg egy sertés feldolgozását” – reagált a történtekre a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója, Szabó Lajos Konrád, hozzátéve, hogy a hozzájuk tartozó iskolák „szakmai önállóságuk alapján a helyi hagyományokhoz, sajátosságokhoz, igényekhez és lehetőségekhez igazodta” szerveznek karácsonyi programokat - írja a hvg.hu. Így az „érdeklődő tanulók számára is lehetőség nyílt a munkafolyamatok rövid megtekintésére” - tette hozzá az igazgató.

A tankerületi igazgató szerint az iskola udvarának „egy elzárt, szabadon nem megközelíthető részén zajlott le”. Ami a korábbi információkkal szemben egy kis ellentmondást hoz létre.

Megismételték, hogy „a sertés megvásárlásához szükséges forrást” maga a tanári kar biztosította, és valóban maguk fogyasztották el. „Az elkészített ételeket a tanulók étkeztetésében nem használhatták fel” – hívták fel a figyelmet. Náluk mindenesetre nem panaszkodtak a szülők, nem érkeztek bejelentések.

Disznót daraboltak egy tapolcai iskola udvarán, volt olyan diák, aki sírva ment haza

Egy tapolcai iskolában az alsós gyerekek szeme láttára perzseltek-daraboltak fel egy disznót. Volt olyan gyerek, aki állítólag sírva ment haza, más egyszerűen otthagyta a tanítási időben zajló programot - írja a hvg.hu. A tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményében hétfőn tanítási időben vágtak disznót - írja a hvg.hu.