szerző:
Eduline

Egyre több hír szivárog ki a negyedik Orbán-kormány névsoráról, azt azonban még mindig nem lehet tudni, ki felel majd a közoktatásért.

Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár. Megy vagy marad?
©

Három nő is államtitkári posztot visz majd az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi). Novák Katalin családügyi, Szabó Tünde pedig sportért felelős államtitkár marad. Új szereplő lesz Nagy Anikó, aki a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet vezetését adja fel az egészségügyi államtitkári posztért - írja kormánypárti forrásokra hivatkozva a Magyar Idők.

A lap szerint igazak azok a hírek, melyek szerint Palkovics László oktatási államtitkár az innovációs és felsőoktatási posztot tölti majd be.

Arról azonban nem szivárogtak ki hírek, hogy ki lesz a köznevelési államtitkár - eddig Palkovics László oktatási államtitkárként a köz- és a felsőoktatásért is felelt, a helyettes államtitkár pedig Maruzsa Zoltán volt. Maruzsa több pozícióban is megfordult az elmúlt években, volt felsőoktatási helyettes államtitkár, majd az Oktatási Hivatal vezetője lett. Onnan tért vissza az oktatási államtitkárságra, köznevelési helyettes államtitkárként.

Három különböző minisztérium lesz felelős az oktatásért, Palkovicsot előléptették

Ha igazak a hírek, a jövőben három különböző minisztérium is felelős lesz az oktatásért: a felsőoktatás az innovációs minisztériumhoz kerül, a szakképzésért eddig is a gazdasági tárca felelt, a közoktatás pedig marad az Emberi Erőforrások Minisztériumánál. Amelynek új vezetője lesz.