szerző:
Eduline

Egy oklahomai tanárnő, Stephanie Stephens nem mindennapi dolgot talált ki arra, hogy megszerettesse az olvasást a diákjaival. Az osztálytermet az első Harry Potter-könyv alapján dekorálta ki.

©

„Az kell, hogy a diákok ne csak sablonszerűen tudjanak gondolkodni, hanem kritikusan nézzék a világot. Úgy gondolom, a tanároknak találniuk kell valamit, amivel ösztönözhetik őket, mert amiért a tanár rajong, azért előbb-utóbb a diák is fog” – nyilatkozta a Newschannel 4-nek a tanárnő. Ezért úgy gondolta, a Harry Potter-könyvek nagyszerű inspirációt adnának a diákjainak, így eszerint át is rendezte a termet.

©

A Harry Potter-témájú osztálytermek nem újkeletű dolgok, ám Stephens nagyon részletgazdagon valósította meg. Az ajtó például a 9 és ¾ vágány lett a Kings Cross állomásról, de megjelenik a Roxfort négy háza is, ahogy a háromfejű kutya is, a diákok a holmijukat pedig a bájitalok közé pakolhatják el.

A tanárnő szerint ilyen környezetben a diákoknak nagyobb kedvük van az olvasáshoz és a matematikára is jobban tudnak figyelni. Sőt, most amit olvasnak, azt rendre el is játsszák az osztályteremben.

Még több érdekesség

Íme az ország, ahol gondolkodó lénynek nézik a diákokat

Beszélgetések és kör alakban berendezett osztályterem: a jobb iskola receptje?

Az iskola nem magolásra való - így tanítanak Norvégiában

Kitiltanák az iskolákból a radírt

Öt film az iskoláról, amit mindenképpen látnotok kell

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!