szerző:
eduline/mti

A tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba, áruk átlagosan húsz százalékkal csökkent és a diákok hatvan százaléka ingyen kapja azokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

©

Az Emmi azt írta: a tankönyvek kiszállítása rendben zajlik az iskolákba, a tankönyvpiac átalakítása miatt a szeptemberben kezdődő tanévben a diákok hatvan százaléka -- a rászorulók mellett az első és második osztályosok - ingyen kapja a tankönyveket, amelyek átlagosan húsz százalékkal lettek olcsóbbak. A 444.hu hétfőn azt írta: az új, kísérleti tankönyvek tanári példányai több iskolába még nem érkeztek meg, így aligha lesz idejük átnézni azokat.

Hozzátették: a szülőknek a tankönyvcsomagok átvételéig van lehetőségük arra, hogy az árat befizessék csekken, akik pedig új csekket szeretnének igényelni, megtehetik az iskolákban és a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) infopontjain. Kemény kritikát kapott egy szaktanár az egyik új, kísérleti tankönyv: erről itt olvashattok, a most kezdődő tanév legfontosabb változásairól szóló cikkünket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!