szerző:
Eduline

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közleménye szerint az iskolaigazgatók nyilatkozási rendje nem tér el...

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közleménye szerint az iskolaigazgatók nyilatkozási rendje nem tér el bármely más intézmény gyakorlatától. Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi közleményében azt írta, pártja felháborodva értesült arról, hogy a nemrégiben megalakult Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megtiltotta az iskolaigazgatóknak, hogy a közoktatási intézmények átvétele körüli problémákról a sajtónak nyilatkozzanak.

Az Emmi az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ január elseje óta alapvetően szakmai irányítást végez az átvett közoktatási intézményekben, ebbe beletartozik a pedagógusok, a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők fölötti munkáltatói jogok gyakorlása és a bérfinanszírozás is.

A központ működésére vonatkozó, a sajtóban megjelent anonim nyilatkozatok csupán hangulatkeltésre alkalmasak - tették hozzá. Az iskolaigazgatók nyilatkozási rendje sem tér el bármely más intézmény gyakorlatától. A részinformációk birtokában olykor félrevezető tájékoztatásokat sem követte semmi retorzió - hangsúlyozták.

Az fn24 portál múlt pénteken adott hírt arról, hogy január 3-án az iskolavezetők levelet kaptak a KIK-től: "Felhívom szíves figyelmüket, hogy valamennyien a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkatársai vagyunk. Az állami intézményfenntartó központot az elnök képviseli. A kommunikációs szabályzat kiadásáig az intézményvezetők közvetlenül nem nyilatkozhatnak. Kérem, hogy a média munkatársaitól a kérdéseket kérjék be, a rá adandó válaszokat fogalmazzák meg és küldjék be az e-mail címemen a KIK-központba, ahol a kommunikációs munkatársak érdemben foglalkoznak a megkeresésekkel."