Közoktatás Eduline

Robotokkal dolgoztathatnak a jövőben

Elolvasom

Ivan Bowman programozó. Részt vesz az értekezleteken és a konyhába is is kijár beszélgetni, igaz, inni és enni nem szokott. Rettegve gondol vissza arra az időszakra, amikor egy éjszakára áram nélkül hagyták munkatársai. Ivan ugyanis robot.

Közoktatás Eduline

Hogyan szabadulhatunk meg a parlagfűtől?

Elolvasom

A parlagfű gazdasági felhasználását, a gyomnövényből természetbarát fertőtlenítőszer készítését javasolja egy cég. Az eljárás megoldást jelentene a parlagfűre érzékeny allergiások problémáira is.

Közoktatás Eduline

Guargumiügy: ezer tonna élelmiszert zároltak

Elolvasom

Szennyezett guargumi adalékanyag gyanújával az élelmiszer-ellenőrző hatóságok eddig mintegy 5.700 gyártót, illetve forgalmazót ellenőriztek, akik közül 2.400-nál zároltak árut 1.174 tonna mennyiségben - mondta Süth Miklós főállatorvos.

Közoktatás Eduline

Trükkök a kíváncsiskodó kollégák leszerelésére

Elolvasom

Kártyával nyitható sorompó - melyen a céges parkolóba nyerhetnek bebocsátást a dolgozók -, bekamerázott folyosók, őrzött porta: garancia, hogy a cégnél semmi sem maradhat rejtve a figyelő tekintetektől. Nemcsak az illetéktelen behatolókat, az alkalmazottakat is megfigyelhetik. Hogyan tarthatod távol a privát szférádtól munkatársaidat, főnöködet? Ötletek.

Közoktatás Eduline

Elhunyt Luciano Pavarotti

Elolvasom

Csütörtökre virradóra, 71 éves korában elhunyt Luciano Pavarotti, minden idők egyik legsikeresebb és legcsodáltabb operaénekese, három évtizeden át a tenorok királya.

Közoktatás Eduline

Botrány az őssejtkapszula körül

Elolvasom

Pusztán a gyártók tisztességén múlik, mit árulnak étrend-kiegészítő címén, azok tartalmát egyetlen hivatal sem ellenőrzi - derült ki a világszenzációként tálalt magyar "őssejtfokozó kapszula" kapcsán.