Közoktatás Edupress

Új műszaki képzések indulnak a MÜTF-ön

Elolvasom

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája - a Szenátus és a Kuratórium támogató véleményével - megállapodást köt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel a műszaki képzések területén, kezdetben kiemelten a mechatronikai mérnökasszisztens és az energetikai mérnökasszisztens felsőfokú szakképzés területén folytatandó együttműködésre.

Közoktatás Edupress

Vércukormérés és egészségfelmérés a Pannon Egyetemen

Elolvasom

A Pannon Egyetemen egészségnapot rendeznek a cukorbetegség megelőzése érdekében a B épületi aulában szeptember 25-én 10 és 16 óra között. A vércukorszint mérések mellett ingyenes tanácsadás is lesz, valamint csökkentett kalória tartalmú pizza kóstoló, és akinek kedve van, megismerkedhet egy új, dohányzás leszoktató programmal is.

Közoktatás Edupress

Köztársasági ösztöndíjakat adtak át az EKF-en

Elolvasom

Ünnepélyes keretek között, az egri Eszterházy Károly Főiskola tanácstermében adta át az intézmény 29 hallgatójának az idei köztársasági ösztöndíjakat dr. Hauser Zoltán a főiskola rektora és Lőrinczné dr. Thiel Katalin oktatásfejlesztési rektorhelyettes szeptember 18-án.

Közoktatás Edupress

Jó magyar szereplés a fiatal tudósok versenyén

Elolvasom

Az EU Fiatal Tudósok Versenyének 19. nemzetközi döntőjét szeptember 14. és 19. között rendezték meg Valenciában. A 30 ezer 15-20 év közötti fiatalból kiválasztott 124 pályázó között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által, a 16. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjas pályázója képviselte. Spohn Márton a három I. díj egyikét nyerte el, Buza Dániel István, az Európai Szabadalmi Hivatal legnagyobb elismerését kapta meg különdíjként.

Közoktatás Edupress

Évnyitó az A-ha! programban

Elolvasom

Nagyszabású, ingyenes Évnyitó rendezvénnyel indítja útjára az A-HA! program 2007/2008-as tanévét a Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság (SzNPTT), szeptember 21-én, a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban. Különféle sportolási lehetőségek és olyan népszerű produkciók várják az érdeklődőket kora délutántól estig, mint Lola, Márk, Rockin' RockCats, Dorina, Puskás Peti és a United együttes koncertje.

Közoktatás Edupress

Két díjjal tért haza a MÜTF Helyi Bizottsága

Elolvasom

A Közgazdász Hallgatók Nemzetközi Szervezete, az AIESEC Helyi Bizottság két oklevéllel tért haza az évzáró nyári közgyűlésről. Az okleveleket minden év végén a nemzeti vezetőség ítéli oda azoknak a Helyi Bizottságoknak, amelyek elmúlt éves teljesítményüknek megfelelően több kompetenciát vizsgálva kiérdemlik az elismerést.

Közoktatás Edupress

Újabb PPP-s épületet adtak át Pécsett

Elolvasom

Elkészült a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar (PTE PMMK) PPP beruházási formában megvalósuló rekonstrukciójának és bővítésének első üteme. A felújított épületben tartották szeptember 11-én az ünnepélyes tanévnyitót is.

Közoktatás Edupress

Fiatalok a véradásért

Elolvasom

A Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a 2007/2008. tanévben immár második alkalommal hirdeti meg az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt. A "Fiatalok a véradásért" elnevezésű program célja, hogy minél több fiatal kapcsolódjon be a véradó mozgalomba, hozzájárulva ezzel az aktív véradói bázis növeléséhez. A szervezők mellé az idei tanévben csatlakozott a Károly Róbert Főiskola is.

Közoktatás Edupress

Tudománnyal a környezeti nevelésért konferencia

Elolvasom

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari mérnöki Karának Tanárképző Intézete november 8-9. között rendezi meg a Magyar Tudomány Ünnepe keretében, Tudománnyal a környezeti nevelésért című konferenciáját, Sopronban. A jelentkezés határideje: szeptember 15.

Közoktatás Edupress

Pécsi Tudományegyetem Bora 2007

Elolvasom

A Pécsi Tudományegyetem nyolcadik alkalommal választotta ki azokat a borokat, amelyek a 2007/2008-as tanév során a Pécsi Tudományegyetem Bora 2007 kitüntető címet viselhetik.

Közoktatás Edupress

Dunaújváros is tüntet

Elolvasom

A Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a 2007. szeptember 10-én tartott Elnökségi ülésen döntött arról, hogy csatlakozik a HÖOK által kezdeményezett tandíjellenes tüntetéssorozathoz.

1
808 809 810 811 812
817