Közoktatás Edupress

Kiállítják a Ford T-modellt a BMF-en

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) kiállítást rendez Galamb József és az éppen 100 éve megálmodott Ford-T modell emlékére. Az emlékkiállítást szeptember 4-én Dr. Gáti József, a BMF kancellárja nyitja meg, és Dr. Horváth Sándor dékánhelyettes mutatja be a felújított T-Modellt.

Közoktatás Edupress

Kutatók éjszakája az egri főiskolán is

Elolvasom

Az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kara is bekapcsolódik abba a nagyszabású európai projektbe, amelynek keretében Európai Kutatók Éjszakája címmel egészéjszakás eseményeket szerveznek Európa-szerte a tudomány népszerűsítésére szeptember 28-án.

Közoktatás Edupress

Az Akadémián átadták a Báthory-díjakat

Elolvasom

A Báthory-díjakat azok a személyek kapták meg, akik elősegítették a határon túli oktatási intézmények működtetését, az esetleges akadályok leküzdését, valamint az oktatás javulását. A Báthory Istvánról elnevezett díjat idén adták át harmadik alkalommal augusztus 23-án.

Közoktatás Edupress

Kiegyensúlyozottság a médiában

Elolvasom

Objektíven tájékoztat-e a magyar sajtó és pártatlan-e? - Többek között erre a kérdésre is keresi a választ a Kiegyensúlyozottság és kampány a médiában című tanulmánykötet, melyet Bajomi-Lázár Péter, Kotroczó Róbert és Sükösd Miklós szerkesztett. A könyvet Majtényi László korábbi adatvédelmi biztos, az Eötvös Károly Intézet igazgatója mutatta be a közönségnek augusztus 30-án a Független Médiaközpontban.

Közoktatás Edupress

Elkezdődtek a Pannon Egyetem gólyatáborai

Elolvasom

A Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Karának gólyái Bulektáborukat, a Nagykanizsai Telephely elsősei Gólyatáborukat kezdték a Balaton két oldalán, a veszprémi karok új hallgatói pedig kollégiumi kopogtatótáborban vesznek részt hétvégén.

Közoktatás Eduline

Robotokkal dolgoztathatnak a jövőben

Elolvasom

Ivan Bowman programozó. Részt vesz az értekezleteken és a konyhába is is kijár beszélgetni, igaz, inni és enni nem szokott. Rettegve gondol vissza arra az időszakra, amikor egy éjszakára áram nélkül hagyták munkatársai. Ivan ugyanis robot.

Közoktatás Eduline

Hogyan szabadulhatunk meg a parlagfűtől?

Elolvasom

A parlagfű gazdasági felhasználását, a gyomnövényből természetbarát fertőtlenítőszer készítését javasolja egy cég. Az eljárás megoldást jelentene a parlagfűre érzékeny allergiások problémáira is.

Közoktatás Eduline

Guargumiügy: ezer tonna élelmiszert zároltak

Elolvasom

Szennyezett guargumi adalékanyag gyanújával az élelmiszer-ellenőrző hatóságok eddig mintegy 5.700 gyártót, illetve forgalmazót ellenőriztek, akik közül 2.400-nál zároltak árut 1.174 tonna mennyiségben - mondta Süth Miklós főállatorvos.

Közoktatás Eduline

Trükkök a kíváncsiskodó kollégák leszerelésére

Elolvasom

Kártyával nyitható sorompó - melyen a céges parkolóba nyerhetnek bebocsátást a dolgozók -, bekamerázott folyosók, őrzött porta: garancia, hogy a cégnél semmi sem maradhat rejtve a figyelő tekintetektől. Nemcsak az illetéktelen behatolókat, az alkalmazottakat is megfigyelhetik. Hogyan tarthatod távol a privát szférádtól munkatársaidat, főnöködet? Ötletek.